Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: jaak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 488635
Постинги: 46
Коментари: 382
Гласове: 323
Архив
Постинг
28.04.2010 15:24 - най - важното икономическо събитие през 2005 - анкета с Колчев,Стоев,Ганев
Автор: jaak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1193 Коментари: 0 Гласове:
0



 Г.СТОЕВ – I Струва ми се , че най – прясното събитие и най – важното събитие от гледна точка на икономическата политика в България е стачката на учителите. Прогнозирахме още преди изборите, че проблем ще има в секторите на икономиката здравеопазване ш образованието както и някои сектори с прекомерно участие на държавата като транспорт и инфраструктурата. Първото което излезе на дневен ред бяха учителските протести. Те трябва да послужат като червена лампа за това какво ще се случи във други сектори, ако правителството не предприеме реформи.

Г.СТОЕВ – II 2006 та ще бъде поредната силна година за икономиката и поредната тежка година за правителството. ............Износа ще продължава да расте по – бавно от износа и съответно всички ще се тюхкат за увеличаването на търговския дефицит. Ще има натиск за ограничаване кредитите върху централната банка.

Г.ГАНЕВ I - За мен основния процес, най – важния в развитието на икономиката като цяло всъщност беше избухването на фондовата борса този взрив около продажбата на 35 % от БТК ... но и всичките обеми .. и много силното участие на различни играчи на борсата свързаното с нея развитие на кп пазар и навлизането на нови форми на финансово посредничество от сорта на инвестиционните дружества които в края на годината вече имаме .....

Г.ГАНЕВ 2 – Очаквам растежа на БВП т.е индикатора за забогатяване на българите да продължи да се покачва може би с темпове малко по – бавни от тази година очаквам също така безработицата да продължи да спада и доходите на доста хора да растат по – осезаемо, от друга страна очаквам по – висока инфлация през новата година поради набор от причини...петрол и административни цени у нас и увеличаване на негативния търговски баланс и баланс по текущата сметка.

К.КОЛЧЕВ 1 Ако говорим на ниво макроикономика за мене това което е най – важно тази година е че нищо не се случи и България продължи да се движи по пътя по който се движи вече 7 – 8 години.
Ако говорим на по – микро ниво , през изминалата година от призмата на финансовите пазари на които ние оперираме... На които нашата фирма активно участва, събитието е че БТК се продаде и така се видя как се раздвижи пазара и как дори от българската борса могат да се правят пари. И да се печели.
К.Колчев 2 На макро ниво безспорно най – важното събитие на годината ще е бъде доклада на ЕО от който ще стане ясно дали България ще стане член на ЕС през 07 или 08...... Ако докладът е положителен, очаквам година подобна на тази, без сътресения година в която продължаваме да развиваме пазарната икономика, която успяхме да създадем като че ли.


Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031