Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: jaak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 489294
Постинги: 46
Коментари: 382
Гласове: 323
Архив
Постинг
27.04.2010 14:50 - сутрешен блок 09.07.2003 - бланкове
Автор: jaak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1251 Коментари: 0 Гласове:
0



 БЛАНК – 6.30

Добро утро! Часът е 6.30, вие сте със сутрешния блок на Канал 1 - “Денят започва”. 

Още в самото начало нека ви кажа и какво ще е времето , ето какво предвиждат синоптиците за днес.

БЛАНК - 6.36 съобщения+дежурни

Както всяка сутрин, така и днес можете да се обаждате на нашите дежурни репортери тук в студиото на “Денят започва”.
Елена Колева и Петя Георгиева ще запишат вашите препоръки, мнения или проблеми.

Ако има за какво, позвънете ни!

БЛАНК – 6.42 анонс “разтапване”

Предстоящите промени в управлението 2 години след началото на мандата на кабинета Симеон Сакскобургготски. Това е основната тема днес в рубриката разтапване. Представители от политическите сили ще коментират намеренията на премиера. Включете се с вашите мнения и въпроси на телефон 9 444 999, Между 8.06 и 8.30.



БЛАНК 7.20 Христо – Стою Недин председател на Асоциацията на инвеститорите.

Асоциацията на инвеститорите учредява награда за най-добро корпоративно управление. Тя ще бъде връчена за първи път у нас от вицепремиера Николай Василев. Носителят на наградата ще бъде оценяван по 37 критерия от 5 области, взети от страни с развит корпоративен пазар. В студиото е председателя на асоциацията - Стою Недин. Добро утро!

ВЪПРОСИ
1.Инвестиционната общност ще определя всяка година , коя е най – добрата публична компания у нас, нагърбвате се с не-лека задача.
2.Нека да обясним с какво свързваме най – често публичните кампании – с повече прозрачност, повече обществен контрол?
3.Колко са публичните компании у нас?
4.Дребните акционери се чувстват онеправдани, особено в големите, структуроопределящи компании, така ли е?
5.Непрофесионалните инвеститори?
6.Кой сектор според вас е най прозрачен и обратно, кой не е ?
7.Търговията с акции излиза от песимистичния период, сега оптимистите имат превес, така ли е?
8.До колко индекса софикс напипва пулса на търговията?

БЛАНК 7.36


Зравейте отново

Наследници Стефан Караджа


БЛАНК 7.51 Христо – Георги Малчев – директор дирекция “Америка” – Министерство на икономиката.


По покана на вицепремиера и министър на икономиката Николай Василев , днес у нас пристига Американска бизнес делегация, водена от заместник-секретаря на Департамента по търговията на САЩ Самюъл Бодмън. 11 компании придружават представителя на американската администрация. Те ще се опитат в рамките на 4 дни да намерят подходящи бизнес- партньори у нас. Гост в студиото е Георги Малчев – директор дирекция “Америка” – Министерство на икономиката.

ВЪПРОСИ



1.Днес започва посещението на бизнес-делегация, водена от помощник-секретаря по търговията на САЩ, г-н Самюел Бодман. Подробности?
2.В рамките на това посещение ли се организира семинарът днес “Бизнес възможности- Възстановяване на Ирак? Какви са акцентите и целите му?
3.Вече е факт стартиралия процес за изготвяне на секторни представяния пред чуждестранните търговски партньори на България. В края на юни беше представена отбранителната ни промишленост пред гиганти като General Dinamics, Lokhееd Martin и др. Какво предстои?
4.Какво реално можем да очакваме от развитието на икономическите отношения между България и САЩ? Как съдейства Министерство на икономиката за този процес – в намирането на бизнес-партньори, инвестиции?
5.Тази седмица представители на френската автомобилна промишленост са в България по покана на зам. министър Керемедчиев – какви са целите на посещението?

БЛАНК 8.06 “РАЗТАПВАНЕ”


Предстоящите промени в управлението 2 години след началото на мандата на кабинета Симеон Сакскобургготски. Това е основната тема днес в рубриката разтапване. Представители от политическите сили ще коментират намеренията на премиера. Включете се с вашите мнения и въпроси на телефон 9 444 999, очаквам вашите обаждания до 8.30.

ВЪПРОСИ

1.Персоналните промени в кабинета ще са ясни до края на седмицата обяви правителствения говорител – Димитър Цонев. Всички предварителни спекулации ще послужат за анализ. Структурите промени обаче, трябваше да са ясни вчера според лидера на ДПС – Ахмед Доган. Какво знаем до момента?
2.Туризмът минава под шапката на агенция, под прекия контрол на кабинета, Земеделието и хранително-вкусовата промишленост се обединяват, това са най – честите спекулации, вашия коментар?
3.Кои са най – належащите персонални промени според вас?
4.Обясняват ли се достатъчно причините за рокадите?
5.Общинските съветници да могат да изразходват не повече от 5 хиляди лева за агитация по време на местните избори - това реши Комисията по правни въпроси в Народното събрание С промяна в Закона за местните избори депутатите ще предложат в пленарна зала не повече от 500 хиляди лева да изразходва в кампанията си кандидат-кмет на община с над 200 хиляди жители, а за община до 30 хиляди жители да изразходва до 25 хиляди лева.


6.Два варианта на поправки в конституцията, свързани с имунитета на магистратите, ще гласува в петък на извънредното си заседание временната комисия за промени в основния закон.





Тагове:   блок,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930