Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: jaak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 488641
Постинги: 46
Коментари: 382
Гласове: 323
Архив
Постинг
27.04.2010 13:14 - сутрешен блок 09.04.2003 - бланкове, аец белене,
Автор: jaak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2142 Коментари: 0 Гласове:
0





Добро утро! Часът е 6.30, вие сте със сутрешния блок на Канал 1 - “Денят започва”. 

Още в самото начало нека ви кажа и какво ще е времето днес, ето какво предвиждат синоптиците за днес.

БЛАНК - 6.36 съобщения+дежурни

Както всяка сутрин, така и днес можете да се обаждате на нашите дежурни репортери тук в студиото на “Денят започва”. Савина Бричкова и Цветелина Николова ще запишат вашите препоръки, мнения или проблеми.

Ако има за какво, позвънете ни!

БЛАНК – 6.42 анонс “разтапване”

Днес в рубриката разтапване ще говорим за състоянието на пътната мрежа. Кой трябва да поеме отговорността при автомобилно произшествие, как се подържат пътищата и колко ни струва това! В студиото сме поканили Директора на дирекция “подържане и експлоатация на републиканската пътна мрежа” - Косьо Загорчев и адвоката Росен Кръстев. Между 8.00 и 8.30 можете да задавате въпроси тук директно в студиото на “Денят започва” на телефон 9 444 999.

БЛАНК 7.06

Връщаме се отново към основните теми в предаването.
След 10 минути в рубриката коментар на деня ще разговаряме по темата отчитане на топломери, ще плащаме ли такси за това? В студиото ще ви срещнем с Емил Антонов – заместник изпълнителен директор на Топлофикация София. В 8 без 20 ще разберем какво е разрешението на проблема с болничните отпадъци.
Енергийната карта на България в контекста на новия закон за енергетиката и очакванията от партньорската проверка на 3ти и 4ти блокове на АЕЦ “Козлодуй” ще обсъдим в 7.50 с бившия директор на АЕЦ – Йордан Йорданов

В “РАЗТАПВАНЕ” разговаряме за дупките убийци и възможната юридическа защита при инциденти.
Какво представляват семинарите инсаид ще разберете в 8.49 от лектора Менис Юсри. Преди това Недялко Йорданов ще представи книгата на Тамара Джеджева – “Ние херувимите”.

БЛАНК 7.37 Анонс - Георги Стоянов изпълнителен директор на инсинератора.

18 тона болнични отпадъци дневно генерират здравните заведения у нас. Събирането на опасните продукти бе решавано частично до момента. Проект на Министерството на околната среда и водите, обещава разрешаване на проблема в съвсем кратки срокове. Повече по темата след репортажа който заснехме в София.




ВЪПРОСИ

1.Какво представлява Инсинератора или по-популярно съоръжението за унищожаване на болнични отпадъци? Каква е неговата функция? От кога стартира пилотния проект?
2.Кой стопанисва и финансира проекта, и чия собственост е съоръжението?
3.Както всички знаят съоръжението се намира в центъра на София, гарантирано ли е, че няма да замърсява околната среда в региона?
4.Всеизвестно е, че “Кремиковци” отказаха да унищожат натрупаните количества с болнични отпадъци в различните болнични заведения на територията на София, както и това че МОСВ има само контролни функции и вече сте дали предписания на директорите на столичните болници да се освободят от опасните? Какво друго се прави в тази посока?
5.Кога ще влезе в експлоатация съоръжението? Какъв е неговия капацитет? Кои райони ще обслужва?

БЛАНК 7.52 анонс - гост Йордан Йорданов – експерт

2003 та година бе сочена от повечето експерти като ключова за българската енергетика. След извеждането на блокове от експлоатация от АЕЦ Козлодуй, страната ни очаква партньорска проверка за 3 ти и 4 ти блок. Блокирането на договора с Турция за износ на електроенергия постави отново въпроса за изграждането на АЕЦ Белене. Това са част от темите които ще обсъдим с Йордан Йорданов – бивш директор на АЕЦ “Козлодуй” ,а понастоящем – работещ за консултантска агенция “НУКЛЕОН”. Добро утро!

ВЪПРОСИ

1.В момента България започва извеждането от експлоатация на два от блоковете в АЕЦ “Козлодуй”. Можем ли да очакваме процеса да бъде съпътстван от трудности и проблеми ?
2.Информацията за преработката и съхраняването на отработеното ядрено гориво е изключително малко или съвсем липсва. Кой трябва да информира обществеността за това, Как изобщо ще се решава проблема с горивото у нас?
3.Какви се вашите очаквания за партньорската проверка на трети и четвърти блок на АЕЦ “Козлодуй”
4.Бъдещето на АЕЦ Белене отново занимава енергийните експерти предвид отказа на Турция да купува електроенергия от България. Трябва ли да се прави тази връзка според вас?
5.Представения законопроект за енергетиката предвижда достъп на трета страна до мрежата на страната , за сметка на принципа – единствен купувач, защо се прави тази корекция според вас?

БЛАНК 8.49 анонс гост Менис Юсри – лектор, Милена Ненкова – фондация “Инсайд - България”

Семинарите ИНСАЙД се провеждат вече 10 години в България. Посещават ги висши мениджери, служители или студенти. Хора които търсят отговор на редица въпроси свързани както с професионалната реализация така и с взаимоотношението в семейството или с партньора. В студиото са лектора Менис Юсри и Милена Ненкова – от фондация Инсайд - България. С превода ще ни помага Златина Димитрова. Добро Утро!

ВЪПРОСИ

1.Нека в началото да кажем какво представляват семинарите Инсайд?
2.За кого са предназначени, кой може да ги посещава?
3.Какво получават участниците в края на семинара като знания?
4.Как се става лектор? Какво е необходимо?
5.Как привличате хора за тези семинари?
6.Кажете нещо повече за самите участници, съотношение: мъже-жени например
7.Как бихте убедили някой да участва във вашия семинар?
8.Лекторите са само чужденци, защо?
9.Срещате ли критика относно съдържанието и техниките на обучение?

БЛАНК 8.06 РАЗТАПВАНЕ


Днес в рубриката разтапване ще говорим за състоянието на пътната мрежа. Кой трябва да поеме отговорността при автомобилно произшествие, как се подържат пътищата и колко ни струва това! В студиото сме поканили Директора на дирекция “подържане и експлоатация на републиканската пътна мрежа” - Косьо Загорчев и адвоката от Легал Интерконсулт и сървисис - Росен Кръстев. До 8.30 можете да задавате въпроси тук директно в студиото на “Денят започва” на телефон
9 444 999.

БЛАНК 8.36 гост НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ


Тамара Джеджева е родена на 26 октомври 1929 г. в Поморие. Умира на 6 ноември 1973 година в дипломатическа вила в Тунис , при неизяснени обстоятелства. Живее само 44 години но успява да се превърне в една от легендите на българската журналистика. Книгата “НИЕ ХЕРУВИМИТЕ”, която ще ви представим сега включва най – добрите статии,есета и очерци писани от Тамара Джеджева. В студиото е Недялко Йорданов. Добро утро!

ВЪПРОСИ

1.Тамара Джеджева пише едни от най – силните си статии четвърт век преди прехода, опитвайки се да разчупи тогавашната рамка на журналистиката. Какво пазим от написаното тогава?
2.Как се отнасят колегите и към написаните статии, какво мисли властта тогава за нея?
3.Нека да прочетем някой пасаж от книгата?
4.Смъртта на журналистката остава неизяснена, какво се знае и какви са версиите?
5.Какво знаем за наследниците на Тамара Джеджева?
6.Как са събирани тези статии, как са подбирани за да влязат в книгата?
7.Книгата е озаглавена “ние херувимите”, защо?






Тагове:   блок,   АЕЦ Белене,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031